Lintje voor Dick Blokker

27 april 2023

Lintje voor Dick Blokker

Dick Blokker Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Blokker is al sinds 1983 vrijwilliger in diverse functies. Van 1983 tot 2002 was hij scheidsrechter bij de KNVB van de afdeling Noord Holland.

Sinds 2004 is hij betrokken bij het Culinair Genootschap Gilde Purmerend. Hij is de kookclub 15 jaar trouw gebleven.

Sinds 2010 zet de heer Blokker zich in voor het levend houden van de geschiedenis van Purmerend. Dit doet hij op vele manieren, onder andere bij het Gilde Purmerend en Omstreken. De heer Blokker verzorgt de planning van stadswandelingen en is actief als stadsgids. Naast de historische wandelingen verzorgt hij ook architectuurwandelingen en fietstochten. Hij laat mensen op deskundige en beeldende wijze kennismaken met de stad. Hij is initiatiefnemer voor de totstandkoming van plaquettes van 3 bekende Purmerendse architecten. Deze plaquettes zijn geplaatst aan de buitenzijde van het Purmerends Museum. Met zijn column in het blad Regiozaken attendeert hij Purmerenders op het belang van de geschiedenis van de stad.

In 2015 is op verzoek van de burgemeester het 4 en 5 mei comité Purmerend opnieuw opgericht. De heer Blokker is mede-oprichter. De heer Blokker is een inspirerend en actief voorzitter van het comité. Hij enthousiasmeert zijn medebestuursleden, zit vergaderingen voor en zorgt ervoor dat de website actueel blijft. Hij is het gezicht van het comité in de stad.

De heer Blokker heeft de afgelopen jaren een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van de fusie tussen Purmerend en Beemster. Samen met een betrokken Beemsterling heeft hij de geschiedenis van beide gemeenten verbinding gegeven.