Expositie Aquarelgroep in stadhuis

30 augustus 2020

Expositie Aquarelgroep in stadhuis

In de hal van het stadhuis aan de Purmersteenweg 42 is van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 11 september een zeer bijzondere expositie te zien van de al meer dan 25 jaar bestaande aquarelgroep van het Gilde: 75 jaar bevrijding in Purmerend.

De aquarelgroep van het Gilde Purmerend en omstreken schildert iedere zomer 10 keer buiten op verschillende locaties in Purmerend en omgeving. Bij voorkeur op fietsafstand. Ieder voorjaar worden de locaties opnieuw bekeken. Alle leden werken op een eigen manier en met diverse materialen. Aan het eind van een schilderochtend worden de werken besproken.

Deze expositie heeft als onderwerp 75 jaar bevrijding en Purmerend en bestaat uit zowel buiten-als binnenwerk, gemaakt door de Gilde-deelnemers van dit jaar. De schilderijen zijn ontstaan met diverse technieken. Vooral de Purmerend schilderijen zullen herkenbaar zijn. Met deze expositie wil de aquarelgroep tonen wat amateurschilders in hun mars hebben en ook uitdragen hoe leuk het is om met een groep samen in de buitenlucht te schilderen.