Gildecafé 11-11-2016

11 november 2016

Gildecafé 11-11-2016

Vrijdagavond 11 november vond alweer het vierde Gildecafé plaats. Ditmaal weer in een ruimte van het Apostolisch Genootschap.

Iedere avond heeft zijn eigen thema. Dat was deze keer de Formulierenbrigade.

Na een korte inleiding over het werk van de formulierenbrigade, onder het genot van koffie of thee met soesjes, werden de aanwezige vrijwilligers (zo’n 25 in getal) onderverdeeld in 5 groepen waarin de pubquiz werd gespeeld. Maar daarvoor nog even via Youtube een hilarisch stukje van Pieter Derksen over formulieren: ‘Protocol stranding levende grote walvisachtigen’.

Terwijl een deskundige jury de resultaten van de quiz nakeek vertelde Dick Blokker nog een leuk verhaal. Over de dode walvis die door een schip van Nicolaas Brantjes naar Purmerend werd gesleept, daar vreselijk lag te rotten en te stinken en waarvan het skelet uiteindelijk terecht kwam in de Zoo van Antwerpen. Het hangt daar nog steeds.

Na de uitslag bleven de aanwezigen nog enige tijd gezellig napraten onder het genot van hapjes en drankjes. Hier moet vermeld worden dat de heerlijke hapjes, die er ook nog eens prachtig uitzagen, werden verzorgd door Jan Mulder, coördinator van het Culinair Genootschap, en geserveerd werden door zijn vrouw Carla. Hartelijk dank!