Gildeprijs 2009: Tineke Abercrombie

16 januari 2009

Gildeprijs 2009: Tineke Abercrombie

Bij de nieuwjaarsreceptie van 2010 was het hoogtepunt de uitreiking van de Gildeprijs, een uiltje, symbool van de Nederlandse Gilden. De prijs werd voor het eerst uitgereikt en wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich in het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor het Gilde.

Tussen twee optredens van de band Irish Red werd de Gildeprijs uitgereikt door wethouder Mona Keijzer. Zij vertelde dat vrijwilligers volgens haar een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij en deze vrijwilligers in het bijzonder voor Purmerend. Ze was vooral blij te zien hoeveel promotie het Gilde voor Purmerend maakt; de inmiddels bekende stadswandelingen die in samenwerking met de Vereniging Historisch Purmerend ontwikkeld zijn, worden goed bezocht, ook de Bokbiertocht was een succes. Nieuw zijn de Culinaire wandeltochten.

In het kader van een zeer goede samenwerking werd de Gildeprijs 2009 daarom uitgereikt aan Tineke Abercrombie, voorzitter van de Vereniging Historisch Purmerend. Tineke was erg blij met haar prijs en benadrukte dat het succes van de wandelingen alleen tot stand kon komen door alle vrijwilligers die hier aan meewerken. Door deze samenwerking is ook het Gilde Gidsje tot stand gekomen.