Gouden Waarderingsspeld voor Gilde Purmerend

5 januari 2019

Gouden Waarderingsspeld voor Gilde Purmerend

Burgemeester Don Bijl heeft tijdens de  nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Purmerend op 1 januari 2019 in de Purmaryn de Gouden Waarderingsspeld uitgereikt aan Gilde Purmerend en Omstreken. Het Gilde ontving dit jaar deze eervolle onderscheiding voor “haar inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners”.

De burgemeester noemde met name  de volgende activiteiten: Samenspraak, waarbij mensen begeleid worden die de taal beter willen leren spreken, Internetcafé, waarbij ouderen wegwijs worden gemaakt in gebruik van laptop enzovoort, Formulierenbrigade, waarbij hulp geboden wordt bij het invullen van officiële stukken, Stadswandelingen, door een tiental enthousiaste gidsen met veel kennis van de stad, Coach for you, waarbij scholieren begeleid worden.
Het gemeentebestuur is “trots op deze zeer betrokken vrijwilligersorganisatie die zich al 25 jaar onvermoeibaar inzet voor Purmerend“.

Voorzitter van Gilde Purmerend en Omstreken, Ed Bierhuizen, gaf in zijn dankwoord aan trots te zijn op deze eervolle onderscheiding.

Het jaar 2019 begon dus zeer feestelijk voor Gilde Purmerend. Maar dit is pas het begin!
Want in 2019 bestaat dit Gilde al weer 25 jaar. En dat zal te merken zijn aan vele activiteiten, verspreid over het gehele jaar. U hoort nog van ons!