Landelijke Gildejaardag in Purmerend

29 september 2019

Landelijke Gildejaardag in Purmerend

Gilde Purmerend bestaat in 2019 25 jaar en organiseerde daarom samen met Gilde Nederland de landelijke Gildejaardag op 19 september 2019 in Purmerend. Deze jaardag stond in het teken van vrijwilligersmanagement.  Marjolein van Weegen, expert in verenigingsondersteuning nam ons mee langs allerlei onderwerpen die betrekking hebben op vrijwilligersmanagement zoals fondsenwerving, marktverkenning, werving  van vrijwilligers etc.
Voorafgaande aan deze dag vond om 10 uur de landelijke Gilde jaarbijeenkomst plaats.
De deelnemers werden ontvangen in het Stadhuis van Purmerend met een kopje koffie of thee vergezeld van een overheerlijk hazelaartje van bakker Harry de Groot.

Na de Gilde jaarbijeenkomst startte om 11 uur de Gildejaardag met een inleiding van Ed Bierhuizen, voorzitter Gilde Purmerend en Omstreken. Deze werd gevolgd door een toespraakje van onze burgemeester Don Bijl.
Heel bijzonder dat wij voor deze dag gebruik mochten maken van de raadszaal!
Daarna het woord aan Marjolein van  Weegen. Zij vertelde kort het een en ander over vrijwilligersmanagment waarbij er een belangrijke inbreng was van de verschillende deelnemers.
De lunch, aangeboden door de burgemeester, vond plaats in de Purmaryn en was zoals we dat gewend zijn, weer voortreffelijk.
Vervolgens de voortzetting van het programma waarbij gesplitst werd in drie groepen die uiteindelijk  verslag uitbrachten aan de gehele groep.

Tot slot terug naar de Purmaryn voor zoals dat heet “een informeel samenzijn en netwerken” waarbij de consumpties werden aangeboden door Gilde Purmerend.