Nieuw: Gilde Hollandia-wandeling

27 mei 2022

Nieuw: Gilde Hollandia-wandeling

Het Gilde heeft een nieuwe groepswandeling toegevoegd aan het repertoire: De Hollandia wandeling. Deze brengt belangstellenden langs de plekken in Purmerend die van belang zijn geweest voor de voormalige Hollandia Melkfabriek (anno 1890) aan de Jaagweg. Maar niet alleen dat. De huidige ‘bewoners’ van het overgebleven pand op het terrein, Berging Brouwerij en restaurant Rozemeijer, maken het extra leuk. Sjors Last van Berging ontvangt de gasten met een uitleg van het brouwproces en Lara Rozemeijer van het restaurant erboven heeft een heerlijke bierproeverij en een lekker menu klaar staan.

De wandeling start bij de Melkwegbrug waar de eerste uitleg plaatsvindt over de naam. Dan trekt het langs de Amsterdamsche Poort en via de foto’s op het historische pand van Bellevue langs de Nieuwegracht, over de Postbrug, en via de Emmakade naar de Wilhelminalaan, via de Vooruitstraat, de Bloemenbuurt in, om te eindigen aan de Jaagweg bij de fabriek. Onderweg vertellen de Gilde gidsen op smakelijke wijze talloze anekdotes, belichten zij de historie van het gebied, tonen foto’s die hun verhaal onderstrepen, en staan stil bij de bijzondere monumenten onderweg.

Een compleet verzorgd uitje met vrienden, familie of collega’s  Gewoon doen!.
Diner of lunch.
De wandeling kan geboekt worden met diner (€ 45,- all-in) met als starttijd 16.00 uur of lunch (€ 36,- all-in) waarbij om 12.00 uur wordt gestart. Reserveren (minimaal 10, maximaal 15 mensen) kan via Rozemeijer, www.etenbijrozemeijer.nl .