Nieuwjaarsreceptie 2012

30 januari 2012

Nieuwjaarsreceptie 2012

Op 28 januari hielden we onze nieuwjaarsreceptie in de oude, maar zeer sfeervolle Liduina kapel. De opkomst was zeer goed, ongeveer 65 Gilde-medewerkers waren aanwezig. Er was veel ruimte om te kunnen kletsen en kennismaken. Dat is ieder jaar nodig omdat de groepen afzonderlijk van elkaar opereren. Er was een goede catering verzorgt door Carla en Jan Mulder. Voorzitter Pieter van der Griend opende de receptie, waarbij hij een aantal moeilijke punten noemde uit het afgelopen jaar. Een daarvan was het vertrek van onze secretaresse Anneke van ’t Wout, die heel veel jaren ons heeft ondersteund. Daar kom je achter, als ze door omstandigheden moet stoppen met haar werk als secretaresse, gelukkig hebben we een nieuwe secretaresse gevonden In Aafke Otter. Ook moesten we het afgelopen jaar onze huisvesting verlaten aan de Wilhelminalaan. Ook het wegvallen hiervan is verholpen, mede dankzij de goede samenwerking met de Vereniging Historisch Purmerend (VHP).

Ook Samenspraak beleefde een nieuwe start met Gerda Mentink. Het was leuk om te ervaren dat een aantal pupillen aanwezig waren (ook dat is integratie). Het verheugde ons zeer dat onze wethouder Mona Keyzer aanwezig was en de Gildeprijs wilde uitreiken.

De Gildeprijs werd dit jaar toegekend aan de medewerkers van het internetcafé. Deze medewerkers van het Gilde bemannen de computers in de verzorgingshuizen van de Zorgcirkel in Purmerend. Verder verzorgen ze het up-to-date houden van computers in andere verzorgingshuizen buiten Purmerend.