Onthulling plaquette Jan Stuyt

13 juli 2018

Onthulling plaquette Jan Stuyt

Op zaterdag 7 juli 2018 werd op de Kaasmarkt een plaquette onthuld van Jan Stuyt door historicus/Stuyt-kenner Ber de Lange en wethouder Mario Hegger.
Aanwezig waren ook de maker, beeldhouwer Jeroen Spijker, een  kleindochter en achterkleindochter van Jan Stuyt en daarnaast vele belangstellenden. Dick Blokker hield een enthousiaste inleiding op deze onthulling.
De plaquette is het tweede van een drieluik dat op de muur van het Purmerends Museum, het voormalig stadhuis, bevestigd is. Vorig jaar werd al een plaquette onthuld van architect Ko Oud, van de hand van dezelfde kunstenaar Jeroen Spijker. In 2019 zal het drieluik compleet zijn met een plaquette van Mart Stam.

Stuyt is de architect van het voormalig gemeentehuis, nu Purmerends Museum en trouwlocatie. Naast dit ontwerp heeft hij ook een 6-tal ontwerpen voor ‘huizen’ gemaakt in Purmerend, waaronder Venediën 13,  villa Schoonoord en villa Maria aan de Herengracht 17/18.

Ber de Lange en Jack Otsen hebben een prachtig boekje over de architect gemaakt. Deelnemers van de Stuytwandelingen krijgen dit boekje gratis. Meer informatie op de pagina van de stadswandelingen.

Ber de Lange, Jan Stuyts achterkleindochter Caroline, kleindochter Mariëlle Stuyt, Mario Hegger, Jeroen Spijker.