Onthulling plaquette Mart Stam

7 april 2019

Onthulling plaquette Mart Stam

Zaterdagmiddag 6 april  werd op de gevel van het voormalig stadhuis (nu Purmerends Museum) op de Kaasmarkt ,  de derde plaquette  van beroemde Purmerendse architecten onthuld.
Na Oud en  Stuyt was dit keer Mart Stam aan de beurt. De ontwerper van de plaquette was ook nu weer Jeroen Spijker die natuurlijk aanwezig was bij de onthulling.

In een inleidend toespraakje benadrukte Dick Blokker, initiator van dit gehele project en drijvende kracht erachter, dat het belangrijk is dat wij trots zijn op ons Culturele  Erfgoed en dit in Purmerend en daar buiten meer bekendheid moeten geven. Verder stelde hij ons voor aan drie kleinkinderen van Mart Stam die bij de onthulling aanwezig waren.
Hierna vond de onthulling plaats. En wel door wethouder Eveline Tijmstra en historicus/Gildegids Jan Dekkers.

Na de onthulling kon men deelnemen aan een stadswandeling die afgesloten werd met een bezoekje aan het Purmerends Museum. De deelnemers kregen hier een boekje over Mart Stam; het derde uit een reeks over de drie Purmerendse architecten. Een boekje van de hand van Jack Otsen.

Op de bank de kleinkinderen van Mart Stam. Staande links Jeroen Spijker. Verder Jan Dekkers, Eveline Tijmstra, Dick Blokker en Ed Bierhuizen (voorzitter Gilde Purmerend)