Samenspraak: Stamppotten en spelletjes

9 december 2019

Samenspraak: Stamppotten en spelletjes

Stamppot / spelletjes bijeenkomt op 23 november 2019

We waren uitgenodigd om ons te melden voor de stamppotten / spelletjes bijeenkomst in Heel Europa op 23 november. Mijn “anderstaligen” waren meteen enthousiast. We kregen de recepten van de stamppotten door Mieneke toegezonden. Deze hebben we tijdens onze wekelijkse bijeenkomst samen doorgenomen. Het water liep de dames al in de mond (leuk om even te behandelen wat dat nou weer betekent) en ze zouden niet met lange tanden eten.

 

Toen was het 23 november, de hutspot, andijviestamppot en zuurkoolstamppot werd klaar gemaakt, terwijl een deel van de aanwezigen aan de slag ging met mens-erger-je-nieten, vier op een rij, sjoelen of ganzenborden. Dat werd een vrolijke boel, zowel in de keuken als bij de spelletjes.

 

Als toetje waren er wafels en een vruchtentaartje. Mijn anderstaligen wilden het recept van het vruchtentaartje wel hebben. Dus de volgende wekelijkse bijeenkomst besteed aan dit recept. Wat is een handpeer? Ik had dus ook een (klaargemaakt) stoofpeertje meegenomen. Ook lekker!

Aan het eind van de middag even met zijn allen afwassen onder leiding van Karel. Het was een super bijeenkomst en zeker voor herhaling vatbaar.

Rudo de Groot, taalcoach.