Stadswandeling Samenspraak

30 september 2014

Stadswandeling Samenspraak

Zaterdag 20 september 2014 vond een stadswandeling plaats in Purmerend door taalcoaches en pupillen van Samenspraak Gilde Purmerend. Een leuke manier om elkaar en Purmerend wat beter te leren kennen.  De wandeling stond onder leiding van twee enthousiaste gidsen van Stadswandelingen  Gilde Purmerend.

Voor de wandeling begon troffen we elkaar in Proeflokaal Bakker aan de Koemarkt waar we een kopje koffie met een overheerlijk gebakje kregen.
De bijeenkomst begon met het afscheid van Rika de Koning die jarenlang met Ab Alexandre de intake en koppeling verzorgde van nieuwe coaches en pupillen. Van Ab ontving Rika een tegenwoordig nog maar zelden uitgereikt “Gouden Ei” waarbij Ab mooie woorden sprak en haar een “kanjer” noemde.
Voordat de wandeling begon kregen we nog een film te zien over “het oude Purmerend”. De groep werd vervolgens in tweeën verdeeld waarna we op pad gingen.  Het was bijzonder om te ervaren dat over Purmerend zoveel interessante verhalen te vertellen zijn  en er zoveel leuks is om te zien! Een geslaagde dag!