Programma groepswandelingen 2023

18 maart 2021

Programma groepswandelingen 2023

Groepswandelingen 2023

Naast de maandelijkse stadswandelingen kunt u kiezen voor een op maat gesneden groepswandeling. Een interessant uitje voor uw familiebijeenkomst of bedrijfsuitstap.
U bepaalt de voor u meest geschikte datum, tijd en het eventuele thema voor de groepswandeling en wij proberen daarbij een beschikbare Gildegids te zoeken.

Groepswandelingen zijn al mogelijk vanaf 2 personen voor €10,
voor 3-6 personen €20;
voor 7-15 personen €40.

Naast de groepswandelingen met onderwerpen uit de stadswandelingen kunt u met een groep ook kiezen voor onze speciale wandeling: Hollandiawandeling
Deze wandeling is tot stand gekomen met restaurant Rozemeijer, Berging Bierbrouwerij en ’t Gilde Purmerend.

Rond 1900 stond er langs het Noordhollandskanaal een grote Melkfabriek: Hollandia. Bij deze Hollandia Melkfabriek werkten veel arbeiders die onder andere woonden in de ‘nieuwbouw’ in de Vooruitstraat.
Inmiddels is de fabriek al lang weer verdwenen, maar een deel ervan, de oude Smederij, staat nog langs de Jaagweg. In dit gebouw is nu Berging Bierbrouwerij en restaurant Rozemeijer gevestigd.

U wandelt, begeleid door een van de deskundige gidsen van ’t Gilde, in ongeveer 1 uur van de Melkwegbrug/Tramplein, langs de oude stadsgracht naar de ‘oude’ zuidelijke stadsuitbreiding, door Julianastraat, Vooruitstraat en de ‘Bloemenbuurt’. Onderweg vertelt de gids u een en ander over de geschiedenis en ontwikkeling van dit deel van Purmerend.
De wandeling eindigt bij de voormalige melkfabriek waar u een rondleiding krijgt in de bierbrouwerij, enkele van de hier gebrouwen biertjes proeft en het geheel besluit met een lunch of diner bij Restaurant Rozemeijer.

Informatie en afspraken: etenbijrozemeijer

 

 

 

.