Samenspraak: Taalcoach

Wij bieden u een persoonlijke taalcoach

Korte impressie

Samenspraak: Taalcoach

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Onze taalcoaches helpen u!

Onze taalcoaches helpen u graag! Elke week anderhalf uur samen praten over dagelijkse onderwerpen. Bij u thuis, of bij de taalcoach thuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek in Purmerend.
Om beter Nederlands te leren is het belangrijk om regelmatig Nederlands te spreken. Dit kunt u bij Samenspraak in Purmerend doen met uw persoonlijke taalcoach. U spreekt samen af waarover, waar en wanneer. Of U gaat samen iets gezelligs doen zoals naar de markt of naar een museum.

Wilt u begeleiding door een taalcoach? Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl
De begeleiding door een taalcoach is gratis, wel betaalt u eenmalig  € 10.

Wilt u staatsexamen NT2 doen? Wij bieden extra hulp!
Ook leerlingen die bij het Taleninstituut FIOLET een cursus volgen ter voorbereiding op Staatsexamen NT2 deel 1 of deel 2 kunnen zich extra laten begeleiden. Naast uw cursus oefenen onze taalcoaches speciaal met u in het nog beter spreken, lezen, luisteren en eventueel schrijven van de Nederlandse taal.

Lees HIER een artikel over Jareer en zijn Purmerendse taalcoach Martin op rtvpurmerend.nl.

Uitreiking Certificaat

Regelmatig worden er uitstapjes of andere leuke activiteiten georganiseerd door de taalcoaches en hun anderstaligen. Bij deze uitjes wordt vaak een certificaat uitgereikt aan pupillen die ongeveer  een jaar lang begeleiding hebben gehad van een taalcoach. Zie de foto hier boven: eerst een kop koffie met Hollandse appeltaart, dan de uitreiking van gilde-certificaten en vervolgens een puzzeltocht.

Op de tweede foto zien we een beeld van “Samen koken en eten” waarbij coaches en anderstaligen samen een gevarieerde maaltijd bereiden en deze natuurlijk ook samen opeten. De ene keer gerechten uit verschillende landen, de andere keer een aantal typisch Nederlandse stamppotten.

Wil je meer zien van dit soort uitstapjes, klik HIER.

 

Taalcoach worden?

Wilt u taalcoach worden en een anderstalige stadgenoot begeleiden met de Nederlandse taal?
Ons huidige team zoekt altijd enthousiaste nieuwe collega’s die zich net als zij als taalcoach-vrijwilliger willen inzetten voor anderstaligen.

Na een kennismakingsgesprek wordt u voor circa een jaar gekoppeld aan een anderstalige.  U ontvangt ons “Werkboek voor Taalcoaches”, een leidraad met informatie en tips.
Ongeveer elke zes weken vindt er een vergadering plaats met alle Samenspraak-taalcoaches waar u uw ervaring kunt uitwisselen.
Regelmatig organiseren we een extra inhoudelijke lezing of workshop voor onze taalcoaches, bijvoorbeeld over inburgering of interculturele communicatie.
Interesse om taalcoach te worden?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl

Meer over Samenspraak: Taalcoach

Laatste nieuwsberichten