Samenspraak: Taalcoach

Wij bieden u een persoonlijke taalcoach

Korte impressie

Samenspraak: Taalcoach

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Onze taalcoaches helpen u!

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Dan is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Met een taalcoach van SamenSpraak kunt elke week een uur Nederlands praten. U spreekt samen af wat u wilt leren.   Meestal vindt het gesprek plaats in de bibliotheek aan de Waterlandlaan. Met de taalcoach bepaalt u de dag en de tijd waarop jullie elkaar wekelijks gaat spreken.

Moet u inburgeren en/of volgt u een cursus Nederlands bij een taalschool of online, dan kunnen onze taalcoaches u helpen. De taalcoaches zijn geen docenten Zij geven geen Nederlandse les. Zij kunnen u coachen bij de onderdelen die u moeilijk vindt. Bijvoorbeeld lezen, luisteren en schrijven van de Nederlandse taal.

Lees HIER een artikel over Jareer en zijn Purmerendse taalcoach Martin op rtvpurmerend.nl.

Uitreiking Certificaat

Anderstaligen krijgen een certificaat van deelname als zij na ongeveer een jaar de coaching met succes kunnen afronden.

Zie de foto hiernaast: een kop koffie met Hollandse appeltaart en daarna de uitreiking van de Gilde-certificaten. Hierna werd een puzzeltocht aangeboden.

Andere activiteiten

Af en toe organiseert SamenSpraak een extra activiteit voor de taalcoaches en hun anderstaligen.
Zie de tweede foto: “Samen koken en eten”. Coaches en anderstaligen bereiden samen een maaltijd. Daarna eten ze de maaltijd samen op. De ene keer zijn dit gerechten uit verschillende landen, de andere keer typisch Nederlandse gerechten. Bijvoorbeeld: stamppotten.

Wilt u begeleiding door een taalcoach? Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl
De begeleiding door een taalcoach is gratis, wel betaalt u één keer € 10, bij de start.

 

Taalcoach worden?

Wilt u taalcoach worden en een anderstalige stadgenoot begeleiden met de Nederlandse taal?
Ons huidige team zoekt altijd enthousiaste nieuwe collega’s die zich net als zij als taalcoach-vrijwilliger willen inzetten voor anderstaligen.

Na een kennismakingsgesprek wordt u voor circa een jaar gekoppeld aan een anderstalige.  U ontvangt ons “Werkboek voor Taalcoaches”, een leidraad met informatie en tips.
Ongeveer elke zes weken vindt er een vergadering plaats met alle Samenspraak-taalcoaches waar u uw ervaring kunt uitwisselen.
Regelmatig organiseren we een extra inhoudelijke lezing of workshop voor onze taalcoaches, bijvoorbeeld over inburgering of interculturele communicatie.
Interesse om taalcoach te worden?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl

Meer over Samenspraak: Taalcoach

Laatste nieuwsberichten

Coördinator SamenSpraak

Coördinator SamenSpraak

Het Gilde Purmerend en Omstreken is een stichting waarbij vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren voor inwoners van Purmerend en...

Lees meer