ComputerWerkGroep digitaliseert uw filmpjes

12 september 2021

ComputerWerkGroep digitaliseert uw filmpjes

KENT U DAT?  
Het idee om nog eens uw oude dubbel 8 of super 8 te willen zien?
Nostalgische beelden van huwelijk, de eerste kleinkinderen, de vakanties in binnen- en buitenland of een onderwerp dat u zelfs vergeten was het ooit gefilmd te hebben.
Maar ja, je ziet op tegen het gedoe om de projector (áls je die trouwens nog hebt) te pakken en ook het projectiescherm, of een laken.

NIET NODIG!
Ga eerst uw kostbare filmpjes digitaliseren dan zijn ze daarna moeiteloos te bekijken op de  televisie of computer of zelfs op uw tablet.
Plus dat u een perfecte “back-up” van uw filmpjes heeft.
De ComputerWerkGroep van Gilde Purmerend en Omstreken is in het bezit van een Reflecta 8mm filmscanner.
U kunt hiervan gebruik maken om uw filmpjes te scannen (uitleg over het hoe en wat krijgt u van een ervaringsdeskundige) tegen een tarief van € 0,10 per gescande filmminuut.
Dus een filmpje van b.v. 3 minuten (destijds de gebruikelijke duur van zo’n dubbel 8 of super 8 filmpje) kost u in geld slechts € 0,30.
Bij een professioneel bedrijf dat inderdaad wel een betere kwaliteit gedigitaliseerde film aflevert kost een filmminuut ongeveer € 0,80 tot  € 1, =

Maar…….  het venijn zit ‘m wel een beetje in de staart.
U moet er namelijk op rekenen dat u om te beginnen tijdens het hele digitaliseringsproces bij de Reflecta scanner moet blijven zitten om vastlopen door een filmlas of een brandgaatje in de film tijdig te corrigeren.
Belangrijker nog is dat door de filmsnelheid 1 minuut digitalisering ongeveer 8 tot 10 minuten tijd kost. Dus dat filmpje van 3 minuten houdt u ongeveer een half uur bezig.
Maar dan hebt u ook wat. Een kopie maken op een usb-stick van de gedigitaliseerde film voor elk familielid dat is geïnteresseerd is een fluitje van een cent.

U kunt zich aanmelden bij  secretaris@gildepurmerend.nl

Veel succes.