Samenwerking Gilde en Bibliotheek getekend

6 februari 2024

Samenwerking Gilde en Bibliotheek getekend

Op 25 januari 2024 hebben,  N.A van Halderen, directeur-bestuurder van de Openbare Bibliotheek Waterland en Jan Kees Hottentot, penningmeester van het Gilde Purmerend de samenwerkingsovereenkomst ‘Het Spreekuur Digitaal’ ondertekend.
In de overeenkomst zijn de te vervullen rol en werkzaamheden en de wederzijdse grenzen vastgelegd:

Het Gilde Purmerend, vertegenwoordigd door de heer Cok Schorsij, verzorgt een spreekuur waarbij zij mensen helpen die vragen hebben over hun apparatuur. Het gaat om de praktische hulp met bijvoorbeeld apps of de digitale bibliotheek.
De Bibliotheek verzorgt de cursussen Klik & Tik voor basale computerkennis, Digisterker waarbij algemene zaken rondom de digitale overheid geregeld worden, zoals het aanvragen van en het werken met een DigiD.
Andere workshops en cursussen kunnen in overleg gegeven worden door het Gilde Purmerend, mits er voldoende belangstelling voor is. Het Gilde Purmerend kan in overleg met de Bibliotheek in de 2 themamaanden (maart en oktober)  van Seniorweb, thematische bijeenkomsten organiseren. De Bibliotheek faciliteert dan ruimte.

Hetzelfde geldt voor de computervraagdagen van Seniorweb. De Bibliotheek stelt daarvoor in de openbare ruimte een plek beschikbaar.
I
ndien er een cursus gegeven wordt door het Gilde Purmerend is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een afgesloten ruimte.

Hiermee is de al langer lopende samenwerking met de bibliotheek ook formeel geregeld.